Ravijoen maisemia huhtikuussa 2020

Kuva Kaisa Kuokka

 

Ravijoen Vahtivuori syyskuussa 2019

Ravijoki, kuten koko Virolahtikin, kuuluu Kaakkois-Suomen rapakivialueeseen, ns. Viipurin massiiviin, jolle ovat ominaisia jyrkät ja korkeat seinämät, jotka tekevät maaston kumpuilevaksi.

Yleisin kivilaji alueella on ”Viipurin rapakivi” eli viborgiitti, jonka ominaisuuksiin kuuluu rapautuminen paikalleen moroksi. Pyterliittiä, joka on viborgiitin kaltainen karkearakeinen porfyyrinen graniitti, on   Pyterlahden naapurikykästä louhittu aikoinaan suuria määriä ja viety Pietariin.

Harjun Hovin vieressä Ravijoen Vahtivuoren 15-metrinen pystysuora kallioseinä muodostaa näyttävän luonnon oman taustan esiintymis- ja tapahtuma-areenalle konsertteja tai vaikkapa häitä ja perhejuhlia varten.  Alueelle on rakennettu myös katsomot ja luontokeittiö sekä parennettu pysäköintiä, valaistusta ja tietä.

Vahtivuoren uumenissa sijaitsee myös Salpalinjan kk- ja majoitusluola. Luolaan olisi mahtunut vajaat sata miestä majoittumaan. Mäessä on myös tulenjohto- ja 30 miehen majoituskorsut. Viereisellä pellolla on Salpa-aseman  yksi hulppeimmista paikallaansäilyneistä  kiviesteistä. Kuva Timo Kuokka

 

Ravijoen mittapato

1950-luvulla rakennettu Ravijoen mittapato on seurannut veden valumaa jo 60 vuotta – ilmastonmuutos näkyy tuloksissa, Tammi- ja helmikuussa valuma on ollut viime vuosina selvästi suurempaa kuin mittaushistorian alkuvuosina. Samoin toukokuussa nähdään nyt pienempiä valumalukemia kuin aikoinaan.

Vesitaloussuunnittelija Juha Helin kahlasi poistamaan padon mittausta häirinneen ajopuun, kun hän suoritti mittapadon vuosihuollon marraskuun 2018 alussa, jolloin mittapadon läpi valui vettä 11,2 litraa sekunnissa. Pitkän ajan valumakeskiarvo on noin 12,3 litraa sekunnissa neliökilometriä kohti. Lähde Kaakonkulma 20.12.2018

 

Kuokan sukuseuran perustaminen

Kuokan Sukuseuran perustava kokous pidettiin Ravijoen Kuokanmäellä 6.6.1987.  Sukuseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi ja esimieheksi  valittiin Raine Kuokka.

Lääninrovasti  Lauri Leikkonen toi seurakunnan tervehdyksen sukuseurallemme. Hän tulikin monelle sukulaisellemme hyvin tutuksi toimittuaan ensin seitsemän vuotta Virolahden  seurakunnan kappalaisena ja sen jälkeen vielä 20 vuotta sen kirkkoherrana.